Historikk

Streitkampen er navnet på en liten fjelltopp på grensa mellom Folldal og Grimsdalen i Dovre kommune. Kennelnavnet Streitkampen ble registrert i 1985 da vi hadde vårt første engelsksetter kull.

Vårt oppdrett startet med Jomafjellet's Ranta etter Roy til Kjell Holthe og Jomafjellet's White Beauty til Arnfinn Dahlby. Ranta var en fantastisk hund for en førstegangsjeger. Hun var fast i stand allerede ved sin første befatning med rype. Da var hun 7 måneder gammel og fremviste et søk av stort format. 

I dag huser vi to etterkommere etter henne, i rett linje fra hennes kull med Vigdaættas Pelle. Fra denne kombinasjonen beholdt vi Streitkampen's Ranta som i kombinasjon med Hallråas Fink Jo ga oss A-Ranta. A-Ranta ble parret med Morkhaugen's Reno og fra det kullet har vi beholdt Tomba. Fra hennes andre kull har vi beholdt nok en hanhund, Charlie etter Tysvikas Prikken. A-Ranta hadde et tredjekull med Hi-Treff der vi hadde tenkt å beholde ei tispe.Det ble imidlertid bare 2 hanhunder. I alle tre kullene avlet hun svært gode hunder og det ble VK hunder i alle kombinasjonene.

 I og med at vi nå bare hadde hanhunder fra egen linje kjøpte vi inn to tisper, Brudalen's Ronja og Eikskogen's Thea som vi håpet passet inn på Tomba og Charlie. Fra Thea og Charlie beholdt vi Vesle-Ranta som med dette ble 4. generasjon etter vår stamtispe Jomafjellet's Ranta.

 Brudalen's Ronja fra Bernt Olav Faanes bærer også gamle Ranta's gener ved at hennes morfar Ørsnipa's Clint er etter Streitkampen's Reggi. Det ble mangle flotte hunder etter Ronja og vi skulle gjerne hatt en etter henne. I stedet har vi beholdt ei tispe etter Tomba og Vesle Ranta. Hun er  snart 6 år og vi håper å få en valp etter henne og Heggskogen's Nansen slik at vi kan fortsette vårt oppdrett basert på samme linje som vi startet med.

 

Streitkampen

.Streitkampen